RGK Nyheder

RGK Junioruge 2016

Hurtigere, højere, stærkere – og længere
Med golf som olympisk disciplin for første gang i år ved sensommerens Olympiske Lege, føjede 55 juniorer og fire 18+ spillere ganske passende ”længere” til det olympiske motto i den succesfulde afvikling af Juniorugen i RGK.

Der blev slået mange og lange slag fra 27.juni til 1.juli. Der blev trænet korte og lange slag, pitch, put og bunkerslag ved Mike og Jannik, bestået regelprøve og opnået banetilladelse. Handicap blev reguleret ned igen – og igen – og igen. Første starttid slog ud mellem klokken otte og ni hver morgen, mens sidste put typisk blev slået kl. 17.30.

Begejstring, der smitter
-Det her er bare SÅ sjovt, jeg er blevet så glad for at spille golf, fortalte Melisa, der er 10 år.
Hun begyndte at spille golf i foråret 2016 og var med i Juniorugen for første gang. Og når man lytter til de kvidrende spillere, er det måske netop den magi, Juniorugen formår at drysse ud over juniorerne: at sprede glæden ved golfspillet.
Thomas Tranberg, far til to juniorer og deltagere i Juniorugen, beskrev taknemmeligt i Rungsted Golf Klub Juniorteams facebookgruppe sine børns begejstring:
”Deres interesse i golf er flerdoblet. Forventningerne til ugen var store, men de er alle blevet indfriet og overgået.”

Sportsånden og træningsiveren hvilede dagligt over banen og træningsanlægget i RGK. Den gode træning og det solide spil på banen fik følgeskab af kammeratskab, god stemning og hygge blandt de 15 piger og 44 drenge, der deltog i årets Junioruge. Yngste deltager i år var otte og den ældste var 22 år; tre juniorer fejrede fødselsdag i løbet af ugen.

Uden mad og drikke – duer golfhelte ikke
Banefortæring skal der til, hvad enten der spilles 36 huller fra hvid tee, 18 huller fra rød eller gul tee eller 12 huller på par tre banen. I løbet af ugen blev der sat 300 stykker frugt, 300 energibarer og 300 juicebrikker til livs. Hver eftermiddag blev der serveret kage. Ergo forventes omtrent 400 stykker kage plus slush-ice at være røget samme vej. Risikoen for at gå sukkerkold blev således holdt i ave.

Torsdag eftermiddag fik juniorerne besøg af Trylle-Michael, der havde sin helt egen magi at lære fra sig og fremvise og efter middag og hygge i restauranten, som hele ugen diskede op med lækker frokostbuffet, overnattede juniorerne i telte på driving range.

Fredagens afsluttende præmieoverrækkelse, som skete under overværelse af mange forældre og bedsteforældre, reflekterede det væld af turneringer, der var blevet afviklet i ugens løb. Øglepokalen, Stardusters, Scramble, Crazy Match, Match på par tre banen, Beat-the-pro, puttekonkurrence og Ryder Cup.  Flere turneringer kørte over flere dage – og det gav visse logistiske udfordringer, da himlen onsdag formiddag åbnede sine sluser og skyllede spillerne af banen.
Men hvem huskede egentlig det silende regnvejr, da det blev fredag aften, og glad og træt juniorgolfspiller gik omkuldi sofaen, mæt at gode minder fra golfbanen sammen med kammeraterne og med et saligt smil om læberne over alle de perfekte slag, man fik slået…

På gensyn i 2017.

ChS